Covid-19 berbat, küresel ısınma daha da berbat ! Yazar :

       Bill Gates'e göre bu pandemi yada kriz'den öğrendiklerimiz ile bir sonrakine çok daha iyi cevaplar verebileceğiz. Bu global kriz dünyayı şok ettiğinden beri herkes nasıl son bulacağını tartışıyor. Bu pandemi trajik sayıda insanın ölmesine, insanların evden çıkmaya korkmasına ve daha önceki jenerasyonların bile görmediği bir küresel ekonomik buhrana yol açmıştır. Ve bu dalgalanma tüm dünyaya yayılmıştır.

       Yukarıdaki paragrafta değindiğimiz küresel kriz olan Covid-19 tabiki, fakat bu krizden daha büyüyüğü on yıllardır gelmekte. Bu pandemi berbat ama küresel ısınma daha da berbat! Şuan görünen o ki küresel ısınmadan bahsetmenin tam sırası. Küresel ısınmanın felaketleri kapımızı çaldığında çok hazırlıksız yakalanabiliriz ve Covid-19 için konuştuklarımızı tekrar edebiliriz. Yükselen hava sıcaklıkları gösteriyor ki gelecekte daha az problemle uğraşmayacağız. Bundan kurtulmak için görünen o ki küresel ısınmaya karşı olan eforumuzu hızlandırmak ve büyütmek zorundayız. Covid-19'dan kurtulsak bile aklımızdan çıkarmamamız gereken bir şey var ki o da yakın gelecek de bu felaketlerden sakınmak adına eksoz gazı emisyonunu minimuma indirip gerekli aksiyonları almalıyız.

      Bu distopik gelecek senaryolarını yaşamamak adına listeleyebileceğimiz yol haritaları;

  • Bilim ve İnovasyon'un önünü açmalıyız ve hız vermeliyiz
  • Az gelişmiş ülkelerinde bu çözümlere ihtiyacı olduğunu bilerek hareket etmeliyiz.
  • Hemen başlamalıyız.

       Sağlığımız ancak böyle pandemilerden ve krizlerden sonra bizler için önem kazanıyor, sağlımızın ve dünyamızın kıymetini bilmeliyiz. Bu herşeyden önemli.

        

Yenilikler ve Gelişmeler

Yukarı