Hijyen Belgesi Nedir ? Yazar : Necip Özer

  Bu başlık altında  2 önemli hijyen belgesi hakkında bilgi vermeyi amaçlıyoruz. İlk okumanın çok öenmli olduğu kısa özetler halinde uluslararası öneme sahip hijyen belgelerini inceleyelim. Öncelikle Hijyen Belgesi gıda üretimi ve prosesi yapan, gıda servisi yapan ve gıda ile alakalı tüm süreçleri yöneten firmaların edinmesi gereken önemli bir dökümandır. 

  • WHO (Dünya Sağlık Örgütü). Improving Nutrition Outcomes with Better Water, Sanitation and Hygiene. - Beslenme'yi geliştirmek adına daha iyi Su, Sanitasyon ve Hijyen.
  • WHO ve UNICEF. Water, sanitation and hygiene in health facilities. - Su, Sanitasyon ve Hijyen'in sağlık tesislerindeki yeri

Bu uluslar arası kaynaklar hijyen eğitimi ve belgesi konusunda çok öğretici ve yararlı bilgiler sunacaktır. Günümüzde hijyenin önemi katlanarak artmaktadır. Özellikle Covid-19 sonrası tesislerde alınması gereken hijyen tedbirleri ve dökümantasyon mevzuata uygunluk adına giderek önem kazanmaktadır. Bu tedbirler kapsamında özellikle el ve ayak dezenfekte makineleri, sanitasyon hatları ve hijyen istasyonlarının kullanımı yaygınlaşmaktadır.

Yenilikler ve Gelişmeler

Yukarı