Temizlik ve COVID-19 ? Yazar : Alperen Kaya

       Virüs kriziyle şu anlaşıldı ki, çalışan hijyeni ve sanitasyonu ürün hijyeni ve dezenfektesi kadar önemli !

      Sanitasyon ve dezenfekte gıda işlenen tesislerde en önemli güvenlik kurallarından biridir. Korona virüs göstermiştir ki ürün hijyeni kadar çalışan hijyenide çok önemlidir. Çalışanların ürünlerle bire bir temas ettiği tesislerin giriş ve çıkışlarında önemli tedbirlerin üretilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu tedbirlerden en önemlileri Hijyen Bariyeri yada Hijyen İstasyonu kullanımıdır. Bu sanitasyon hatlarının kullanımında amaçlanan şey el ve ayak hijyenini en üst seviyede tutacak şekilde. El ve ayak için gerekli dezenfekte işlemini gerçekleştirmektir. 

     Sanitasyon hatlarının bir çok çeşitleri bulunmaktadır. Bu makinelerin bazıları sadece el hijyenine odaklanırken bazı türleride ayak hijyenine yönelik tasarlanmıştır. Örnek olarak ayak hijyeni için tasarlanmış ayak dezenfekte hatlarımızı inceleyebilirsiniz.

     Hijyen konusunda en riskli grup zeminlere ve yüzeylere yakın çalışan üretim personelleri. Fakat buna rağmen virüslerin en yaygın bulaşma yolu hava. Temizlik ve sanitasyon virüslerin kimyasal ekipmanlardan ve yüzeylerden personele kontamine olmasını önlemek adına sanitasyon ve dezenfektan kullanımı elzemdir.

 

 

 

Yenilikler ve Gelişmeler

Yukarı